Novinky pro 5. ročník KLMF

10.05.2011 18:05

Vážení hráči, fanoušci a přátelé, rok se nám s rokem sešel, většina už doma začíná hledat kopačky a král s královnou se opět sešel, aby začali rokovat co s ligou..

Trochu nás překvapil nezájem s hledáním nových kolegů do organizačního týmu a tak musí některé věci ještě dočkat svého času..
I přes tento debakl jsme se rozhodli nehodil všechno za hlavu a připravili jsme pro Vás další ročník KLMF, tentokrát i s některými novinkami.
Jednou z velkých novinek je prohloubení kontaktu s p. Judou, předsedou ČMSMK (českomoravský svaz malé kopané - www.malakopana.cz) a naše rozhodnutí přidat se do národního svazu a být téměř u zrodu doufejme velké věci. Prozatím nelze očekávat od členství zázraky, svaz se teprve rozrůstá a těžko hledá prostředky ke zviditelnění.
Jednou z větších akcí ČMSMK je mistrovství republiky, na které budeme mít právo nominovat mistovský tým, popřípadě další týmy v pořadí, které projeví zájem. Dalším turnajem který ČMSMK organizuje je PVP (pohár vítězů pohárů) vzhledem k tomu, že i zde máme jedno místo na možnou nominaci, rozhodli jsme, že přednost na nominaci k tomuto turnaji má celkově druhý umístěný tým v celkovém pořadí KLMF, v popřípadě další v pořadí.
Obě tyto akce jsou na slušné jak sportovní tak mediální urovni a účast jistě stojí za to!
Na druhou stranu pro nás z členství vznikají i jiné povinnosti a jednou z nich je i členský poplatek (proto letošní navýšení startovného).
Dále bychom chtěli sjednotit hrací den finále a zápasu o třetí místo na jeden termín a jedno hřiště, tak aby zápasy následovali volně po sobě, včetně s předáním poháru a medailí umístěným.

Další novinky máme ve změně pravidel.
Ve zkratce tedy uvádíme:
1. Zavedení pravidla o zákazu malé domů
2. V souvislosti s malou domů, zrušit kontroverzní pravidlo o "hře přes půl"
3. Sjednotit minimální vzdálenost protihráče při přímén, nepřímém či autovém kopu na 5metrů
4. Po vyloučení postihnout tým vyloučeného oslabením do konce utkání, nikoliv jako do teď na 5 minut.

Doufáme, že pro Vás letošní ročník bude neméně zajímavý jako ten poslední a tešíme se na trávníku..

Pavel Imlauf