3.kolo HTL : Jako přes kopírák

03.06.2013 11:15
P Ř E S     K O P Í R Á K :
 
Název dnešní reportáže odvozen od posledně sehraných zápasů s Novým Plesem viz report před dvěma týdny. Minulý týden byla ligová pauza. Soupeřem pro dnešní nedělní dopoledne byl tým AC ROMA z Trutnova. Na umělém povrchu se hrálo systémem 4+1. 
První zápas jsme však do soupeře nastoupili bez respektu a opět bylo patrné, že otěže zápasu budeme pevně držet my. Mišák se patrně skvěle vyspal a dokonale zastoupil ve střelecké formě Podráčka, který dnes přenechal nejlepšího střelce taky na někom jiném. Mišák střílel ze všech pozic velice přesně a prudce a během prvního poločasu stihl dát hattrick. Nutno podotknout, že gólman soupeře si vybral slabší den, ale tím střeleckou formu nechci v žádném případě snižovat. Soupeř poprvé pohrozil zhruba po 15ti minutách, kdy Láďa smolně tečoval ve vápně míč rukou na zemi. Penalta. Soupeř ji nekompromisně do protipohybu Davida proměnil. Nicméně do poločasu jsme střelili ještě jeden gól a bylo to 1:4. Druhý poločas jsme si hlídali pohodlný náskok, avšak soupeř po závaru před brankou vydoloval na hranici vápna zpoza Davida míč a do prázdné brány skórovali na 2:4. Poslední slovo jsme opět měli my, spíš Mišák, a gólem na 2:5 stanovil konečný výsledek v náš prospěch.
V pauze mezi zápasy jsme si říkali, že zkusíme hrát stejně. Nicméně soupeř podobně jako před dvěma týdny razantně přitvrdil a rozhodčí si asi zapomněl doma brýle (asi má hodně dioptrií). První gól se však podařilo vstřelit nám. Samozřejmě opět Mišákovi. Bohužel to bylo pro dnešek vše. První gól soupeře v druhém zápasu padl po jasném faulu na Láďu. Jak jsem psal, rozhodčí nebyl ve formě. David odkopl lehce míč v domnění faulu, ale do tlustýho protihráče, který zblízka trefil míč do brány. Takové góly z blízkosti bohužel padly do poločasu ještě tři a soupeř tak o poločasu vedl 4:1. O pauze jsme si řekli, že zkusíme hrát jako první zápas, ale rozhodčí byl stále proti. Bohužel z našeho závaru před bránou jsme nevytěžili nic a soupeř na začátku druhé půle z poměrně velké vzdálenosti překonal Davida. Následně opět po faulu zvýšili svůj náskok na 6:1. Po té však ještě Podráček zkusil zdramatizovat zápas gólem na 6:2. Soupeř však svoji agresivní hrou za hranicí pravidel vstřelil ještě gól na 7:2 čímž bylo o zápasu rozhodnuto. Poslední tečku dal Joska a korigoval tak krutou podle mého názoru ne zcela zaslouženou prohru na 3:7 z našeho pohledu.
Závěrem chci napsat, že by si AC ROMA měli vyměnit rozhodčího, který bude trochu objektivnější. Nechci, aby to vypadalo jako ufňukaná reportáž, ale kdo by viděl na vlastní oči, obrázek by si udělal sám. Je pravda, že bychom se měli umět vyrovnat s velice agresivní hrou soupeře, ale všeho moc škodí. Nicméně si myslím, že v našem týmu může vládnout docela spokojenost. Po 6ti odehraných zápasech máme 12bodů, což je dle mého názoru slušný počin.
Fakta:
1. zápas:
AC Roma - 1 FC Nemojov  2:5
Branky: Mišák 4, Podráček
 
2. zápas:
AC Roma - 1 FC Nemojov   7:3
Branky: Mišák, Podráček, Joska
Sestava Nemojova: 
Brankář: David
Obrana: Dan, Franta, Švento, Láďa
Záloha + útok: Mišák, Podráček, Pušák, Joska, Vojta