2.kolo HTL : Jako den a noc

03.06.2013 11:08
J A K O    D E N    A    N O C :
 
Název si myslím naprosto přesně vystihuje oba zápasy, které jsme odehráli poprvé v letošní sezóně na vlastním hřišti. Vzhledem ke skvělému jarnímu slunečnému počasí to vypadalo jako ideální fotbalové dopoledne. Soupeř pro tento den byl z Nového Plesu. To je malá vesnice u Jaroměře.
První zápas začal chvíli před desátou. Od první minuty jsme podobně jako před týdnem udávali tempo hry. Hosté hrozili hlavně ze standartních situací a to se dařilo celkem bez problémů eliminovat. Naproti tomu se v 6. minutě po faulu hostujícího hráče trefil naprosto mistrně Mišák, který nedal brankáři šanci. Druhý gól přidal Podráček rovněž nekompromisně. To však do poločasu nestačilo a třetí gól v síti hostí na sebe nenechal dlouho čekat. Střelcem byl Miloš. Ve druhém poločase se rozhodli hosté trochu přitvrdit a více se tlačili do brány. Nicméně to byl spíše platonický tlak a bez problémů se obraně s Davidem dařilo míče odvracet nebo zastavovat ve vápně. Naproti tomu se opět prosadil ještě Vojta a pátým gólem pečetil výhru Joska. Svým typickým důrazem dotlačil míč do brány.
Na druhý zápas dorazilo více diváků. I přes výhru z prvního zápasu jsme si uvědomovali, že zápas začíná od 0:0. Na hřišti to ale vidět nebylo. Hosté se ještě více tlačili do brány a z jednoho autu David smolně tečoval konečky prstů míč a gól tedy musel platit 0:1. Po té se dlouho nic moc nedělo a hosté občas sporadicky vystřelili na bránu, ale nic vážného to nebylo. Podráček po té z brejku vystřelil pěkně do připraveného gólmana, který však pouze vyrazil, ale i dorážku gólman pěknou robinzonádou vyrazil. Nutno říci, že to bylo na dlouhou dobu z naší strany všechno. Gól nás dostal do útlumu a nedařila se kombinace. Oproti tomu hosté opět ze standartky trefili po drobném zaváhání Davida míč ve skrumáži ve vápně do brány a bylo to 0:2. Třetí gól trefil soupeř prudkou střelou z mírného úhlu ke vzdálenější tyči a bylo to 0:3. Nicméně naději vykřesal před půlí Podráček a upravil do poločasu 1:3. Do druhého poločasu nastoupilo podobné mužstvo, jako do prvního, stále se nedařila kombinace jako v prvním zápase. Spíš jsme se hádali, než hráli fotbal. Soupeř nelenil a nepříliš pěknou kombinací, spíš naším zaváháním a zbytečnými řečmi, dával gól do prázdné brány 1:4. Bohužel ani po tomto zásahu jsme se nepřestali dohadovat a nevěnovali se fotbalu jako v prvním zápase. Šanci se podařilo vykřesat asi 5minut před koncem, kdy výhozem za půlku našel David Podráčka a ten nepříliš prudkou střelou k tyči nedal brankařovi hostí šanci. 2:4. Pak se ještě podařilo snížit Mišákovi na 3:4. I přes nastavení asi 2minut se však nepodařilo dát remízový gól a zápas byl ukončen za stavu 3:4 pro hosty.
Závěrem si myslím, že by bylo vhodnější se příště soustředit více na hru než na diskuze se soupeřem a rozhodčím. Pramenilo z toho dost chyb a laciné góly. Ničeho jsme tím nedocílili a zbytečně jsme přišli minimálně o bod z druhého zápasu. Rozdíl v obou zápasech byl více než patrný. Možná za to může vždy první gól, ale s tím bychom si měli umět poradit.
Fakta:
1. zápas:
1 FC Nemojov  - Nový Ples 5:0
Branky: Mišák, Podráček, Miloš, Vojta, Joska
 
2. zápas:
1 FC Nemojov  - Nový Ples 3:4
Branky: Podráček 2, Mišák
Sestava Nemojova: 
Brankář: David
Obrana: Peca, Horác, Franta, Švento
Záloha: Mišák, Podráček, Joska, Vojta
Útok: Láďa, Miloš