1.kolo HTL : vykradli jsme Hořičky

12.05.2013 12:50

                                       

       x

 

 

 

              1.zápas - 2:5

              Podráček 3, Pušák 1, Láďa 1

               2.zápas - 2:5

               Podráček 2, Pušák 2, Miloš 1

 

Po zimě, která byla opět dlouhá, a po neexistujícím jaru začal pro nás již druhý ročník druhé havlovické ligy. Vzhledem k velkým průtržím mračen byla na začátku víkendu obava, jestli se první zápasy vůbec uskuteční. Velké štěstí je, že hřiště našeho soupeře je opravdu kvalitně odvodněné a bylo možné zápas bez problémů odehrát, i když na hřišti bylo vody docela dost.
Náš první soupeř byl tým FK Hořičky 07, starty všech zápasů jsou stejně jako v minulé sezóně vždy v neděli od 10hodin. Celkem nás k utkání odcestovalo 11. V Hořičkách bylo pod mrakem a teplota 12°C, což je téměř ideální počasí pro fotbal.
Hrály se podobně jako loni 2 zápasy po 2x30 minutách. Na hřišti v Hořičkách se hraje 5+1. My tak hrály s klasickým rozestavením 2 – 2 – 1.  
Od první minuty prvního zápasu bylo patrné, že tempo hry bude diktovat Nemojov nikoliv domácí. Od samého začátku i přes velice mokré a tudíž i rychlé hřiště se dařily kombinace po zemi. Netrvalo dlouho a brzy jsme se radovali z gólu, který vstřelil Podráček. Ale nebyla to první šance zápasu. Mišákovi asi střelný prach zvlhl alkoholovým opojením zapíjením přírůstku kamaráda . Během prvního poločasu jsme ještě dokázali dát dva góly. Ale bohužel  jsme i dva dostali po nepříliš podařené první půli Davida, který patrně pro nedostatek práce vymrzl a oba góly šly na jeho vrub. Nicméně nasazení a běhavost všech nemojovských hráčů byla výborná a hráči nedovolil žádné pochyby o výsledku a soupeři v druhém poločasu přidali ještě další dva góly. Konečný výsledek byl 5:2. V prvním zápase dal svůj první letošní hattrick Podráček. Zbylé dva góly vstřelili Pušák a Láďa.
Po odehraném prvním zápase přišel po krátkém odpočinku na řadu druhý zápas. Zde bylo patrné, že soupeř pro nedostatek střídajících hráčů (pouze 3) nebude stíhat běhat s běhavými hráči Nemojova, zejména s Pušákem, který měl v sobotu trénink v podobě pochodu 34km v Moravským krasu. Po prvním poločase byl stav 4:0 a zdálo se být rozhodnuto. Nicméně David se rozhodl, že má patrně málo pohybu a rozhodl se zbytečným vyběhnutím k rohovému praporku a následnou nepřesnou rozehrávkou darovat soupeři míč, který jej pohotově umístil do brány. Tato chyba však byl vzápětí napravena Pušákem, který dal pěkný gól k tyči na 5:1. Poslední slovo si vzal soupeř, který chvíli před koncem upravil pěknou střelou ke vzdálenější tyči na 5:2. Zápas skončil stejně jako ten první, tedy 5:2 v náš prospěch.
Celkově se nám první dva zápasy nového ročníku i vzhledem k minimální možnosti trénovat povedly. Byly jsme si schopni vytvářet gólové příležitosti a celkem slušně jsme kombinovali.   
Fakta:
1. zápas:
FK Hořičky 07 – 1 FC Nemojov 2:5
Branky : Podráček 3, Pušák, Láďa
 
2. zápas:
FK Hořičky 07 – 1 FC Nemojov 2:5
Branky : Podráček 2, Pušák 2, Miloš
Sestava Nemojova: 
Brankář: David
Obrana: Peca, Horác, Dan, Švento
Záloha: Mišák, Podráček, Joska, Láďa
Útok: Pušák, Miloš