HC Milan – 1. FC Nemojov 2:1 (1:0) (4.9.)

07.09.2011 17:00

Tuto neděli jsme na Sochorkách odehráli odvetné čtvrtfinálové utkání klmf s HC Milán.

Bohužel již před výkopem jsme nemohli být optimisticky naladění – nebylo nás mnoho.  Navíc pohled na 11 rozcvičujících se hráčů soupeře a k tomu počasí kolem 30 stupňů nám také moc radosti nepřidalo. Nicméně chtěli jsme utkání odehrát se ctí a důstojně, případně se pokusit o zázrak.

Na Sochorkách jak všichni dobře víme, se moc kombinačně hrát nedá, takže zápas byl spíše o nakopávání a bojovnosti. Zápas byl tentokrát hodně vyrovnaný. Do vedení šel již tradičně soupeř. Po pravé straně utekl Vojta Hulík a přesnou střelou k tyči otevřel skóre. Situaci ovšem předcházel střet Podráčka s domácím gólmanem, kdy brankář ve snaze odkopnout balon, trefil nohy našeho útočníka – z přítomných ten kontakt neviděl a neslyšel snad jen rozhodčí Pašta.  My jsme si vytvořili také slibné šance. Nejblíže ke skórování byl 2x Švento, jehož střely jen těsně minuly soupeřovu branku. Poločas 1:0.

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že se pokusíme vstřelit 2 branky. Soupeř byl tentokrát mnohem hratelnější než u nás v Nemojově a my jsme ho 2.poločas zatlačili do defenzívy. Zhruba po 10 minutách druhé půle se nám podařilo vyrovnat. V tu chvíli jsme byli lepší a mohli klidně jednu branku, která by znamenala pokutové kopy, vstřelit. Ovšem nestalo se tak a z brejku jsme pár minut před koncem inkasovali. Ukázkou bojovnosti, nasazení a přístupu k utkání byl jednoznačně Švento. Konečné skóre 2:1.

Myslím si, že jsme odehráli dobrou sérii. Zklamáním je účast hráčů. Proti týmu jako HC Milán, kde věkový průměr je kolem 20ti let a mají dvě kompletní pětky, se v 7 hráčích hraje opravdu velice obtížně.

Sportovně musíme uznat, že soupeř byl lepší a zasloužil si postoupit. Bohužel ani na třetí pokus jsme neprošli přes čtvrtfinále. Všichni hráči, kteří nastoupili a bojovali v této sérii, zaslouží i přes porážku pochvalu.

První utkání 2:1 – postupuje HC Milán

Branky: Hulík 2x - Podráček

Sestava: Jarda – Jenda Motal, Joska, Švento  – Pušák, Mišák, David, Podráček

- Podráček -